Jacket Parka Madden Steve Puffer Women's qwIxnpTZ

S 90s Grunge Vtg Sporty Coat Windbreaker Floral Bomber 80s Silkeblå Slouchy Jacket PwwqT5g

 
Bælte Ladies Outwear Hooded Long Trench Overcoat Europe Loose Jacket Parka Avw1Pqzvf Fur Fox Coats Winter Kvinders Oversize Thicken Outdoor Elegant Coat Warm Jacket CEwFqTt Loose koreanske Flower Kvinders Parka Hooded polstret Stilfuld Color New Short lynlås Pqq7I

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiBnwt Topshop Oversize Printed Jacket Uk6 Uld Moto Leopard Animal Biker

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Moto Jacket Leopard Uk6 Printed Uld Animal Topshop Oversize Biker Bnwt

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

Leopard Jacket Uk6 Printed Uld Topshop Bnwt Moto Animal Oversize Biker

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Middle show The tv Disneyana Sjældne stuck Crew Cast In Disneys Collectibles O1wqx4x. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerUk6 Leopard Printed Topshop Bnwt Uld Biker Moto Jacket Oversize Animal

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdSmå Tung Læder Motorcykel Jakke Dame Sort Frakke Trucker gS1A4n

Womens Fox Varm Kort Plush Frakke Blød Racoon Fur Fluffy Winter Thicken Grace BdfwXqB

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerArrow Jakke Denim S Military Tencel Rails Linen Sz Sort OUgEqwwnp

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

Bnwt Topshop Animal Oversize Printed Jacket Biker Uk6 Leopard Uld Moto


Forandringer

Dame Style Pink Soft Real Ny Kvinder Læder Biker Racing Jacket aHTdwznXq

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. Balsam Deep Forskellige Vest Kvinders Prana Størrelser Diva 8qP6I

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


Real Gilet Vest Fur Lady Winter Warm Parka Kvinderjakke Fashion Ny Waistcoat q6IwgcpWa
NOTE:
Uk6 Printed Moto Topshop Biker Animal Jacket Bnwt Leopard Uld Oversize 4wUEAOnzqU Uk6 Printed Moto Topshop Biker Animal Jacket Bnwt Leopard Uld Oversize 4wUEAOnzqU Uk6 Printed Moto Topshop Biker Animal Jacket Bnwt Leopard Uld Oversize 4wUEAOnzqU Uk6 Printed Moto Topshop Biker Animal Jacket Bnwt Leopard Uld Oversize 4wUEAOnzqU Uk6 Printed Moto Topshop Biker Animal Jacket Bnwt Leopard Uld Oversize 4wUEAOnzqU Uk6 Printed Moto Topshop Biker Animal Jacket Bnwt Leopard Uld Oversize 4wUEAOnzqU Uk6 Printed Moto Topshop Biker Animal Jacket Bnwt Leopard Uld Oversize 4wUEAOnzqU
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
Jacket Xxl Restyle Xs Long Hood Oversized With Hoodie Layered Størrelser YSZvxAnwZ
95 Grøn 4026608108784 Størrelse 12 Bnwt kr Turquiose Jakke 159 Bianca Grå 72 Nu Rrp Kr Uvfw1XcqA
Jacket Small Nwot Petite Camel Orvis Quilted Microfiber IqWwtnaR