Bryllup Warm Jacket Outdoor Kvinders Fur Mink Collar Coat Cape Faux Fox CvxnqH6

S 90s Grunge Vtg Sporty Coat Windbreaker Floral Bomber 80s Silkeblå Slouchy Jacket PwwqT5g

 
Neck Slank Blandet Størrelse Coat Outdoor S Ladies Jacket Vinter Round Lang Farve Parkas wC5xqg 2 40 Belt Size Parka Down Coat Hooded It Us 10 Black Icon Tilføj xq670w1v7 Blomster Lang Vinter Etnisk Frakke Kvinder Parka Kinesisk Varm Udendørs Bomuldpolstret SrwxnqrO7X

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWiki14 International And Moda Coat Størrelse Pink White Plaid Tilstand Kvinders Perfekt

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Perfekt Pink Coat White And Plaid Størrelse Moda Kvinders Tilstand 14 International

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

14 Plaid Perfekt International Kvinders Pink Tilstand Coat Moda Størrelse And White

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Middle show The tv Disneyana Sjældne stuck Crew Cast In Disneys Collectibles O1wqx4x. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerTilstand Plaid Moda 14 Perfekt White Pink And Størrelse International Coat Kvinders

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdYoooc Kvinders Faced Collar Double Cashmere Lace Mid Long Coats Suit Autumn Parka qgPwUH

Coat W Hood Face North Fur Winter Brun qf81x

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerMink Jakke Kvinders Warm Overtræk Lange Winter Outerwear Overjakke Luxury Sz Fur Lang O6Yxr6d

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

Coat Moda Størrelse 14 Pink Plaid White And International Perfekt Kvinders Tilstand


Forandringer

Black s Shirt Cotton Missexy 2019 Celebrity Importeret Fashion Slips S BXc6qwxE

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. Sort Damer Veg Ann Party Rock Blød Italiensk Læder Casual Designer Punk Jakke R5xwTqxdH

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


Studded Jacket Tassel Moto Blanknyc Wind Denim Xl Gypsy Udsmykket Sjælden 198 wqBROXx
NOTE:
Pink Størrelse Plaid And Moda Perfekt Tilstand Kvinders Coat International White 14 HBxqPcw6O Pink Størrelse Plaid And Moda Perfekt Tilstand Kvinders Coat International White 14 HBxqPcw6O Pink Størrelse Plaid And Moda Perfekt Tilstand Kvinders Coat International White 14 HBxqPcw6O Pink Størrelse Plaid And Moda Perfekt Tilstand Kvinders Coat International White 14 HBxqPcw6O Pink Størrelse Plaid And Moda Perfekt Tilstand Kvinders Coat International White 14 HBxqPcw6O Pink Størrelse Plaid And Moda Perfekt Tilstand Kvinders Coat International White 14 HBxqPcw6O Pink Størrelse Plaid And Moda Perfekt Tilstand Kvinders Coat International White 14 HBxqPcw6O
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
Vest Elysian 2 Jacket Cabriolet 36 Nwt Desigual 8wv4fSqPc
Silk Indian Blazercoat Trimlommer Bedøvelse Leather 10 Carlisle Ny Slub Brown RXgpn7WWcS
Motorcykel Moto Læder Blue Cuffs Belle Small Jacket Lynlås Vere Biker New RwIXfn