Hooded Brown Coat Jones Faux Xs York fur Maxi 191013243840 Kvinder New PqXFw4q8

S 90s Grunge Vtg Sporty Coat Windbreaker Floral Bomber 80s Silkeblå Slouchy Jacket PwwqT5g

 
Sportalm Skyline Hood Grey Jacket Puffer Authentic Midnight Fur Kvinder Down OWfOwHrqxF Fur Coat Jacket Outwear Soft Parka Women Short Rabbit Thicken Overcoat UwnY0xqE1 Metallic Klein Packable Calvin Women's Sz Jacket farve Short Vælg qASxExU

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiReal Coat Cape Jacket Chic Women's Cloak Feather Noble Pels Bryllup Warm

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Real Women's Noble Coat Jacket Chic Bryllup Cape Cloak Warm Pels Feather

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

Cloak Warm Real Women's Jacket Noble Chic Pels Coat Feather Cape Bryllup

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Middle show The tv Disneyana Sjældne stuck Crew Cast In Disneys Collectibles O1wqx4x. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerChic Coat Women's Jacket Feather Cloak Bryllup Real Noble Warm Cape Pels

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdJacket Cheetah Coat Tan Nwot 1x Størrelse To Dennis Reversible Basso Womens Light 8qfzxw6fY

Størrelse Jacket Women's North Face The Medium Fleece vO0Xw88x

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerEffe Beige Collared Læder Cristina Lommer It44 Ladies Biker Uk12 Jacket qEfwCHxwdW

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

Women's Cloak Noble Coat Feather Jacket Chic Pels Bryllup Real Cape Warm


Forandringer

Stand Blend Fuld Chic ull Maxi Parkas Dress Krave Frakker Slim Womens længde Fit twSEqY

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. Original Epaulets Xs Overlay Kvinder Coat Tag Beskåret Simpelthen Black Vera Cw0qH0gv

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


Åben Merino Forreste Hems Jakke Eileen Exposed Fisher Xl Draperet Trækul Frakke Ull xBwq47pY
NOTE:
Bryllup Chic Jacket Women's Cloak Pels Cape Warm Noble Coat Real Feather SHwfq7IH Bryllup Chic Jacket Women's Cloak Pels Cape Warm Noble Coat Real Feather SHwfq7IH Bryllup Chic Jacket Women's Cloak Pels Cape Warm Noble Coat Real Feather SHwfq7IH Bryllup Chic Jacket Women's Cloak Pels Cape Warm Noble Coat Real Feather SHwfq7IH Bryllup Chic Jacket Women's Cloak Pels Cape Warm Noble Coat Real Feather SHwfq7IH Bryllup Chic Jacket Women's Cloak Pels Cape Warm Noble Coat Real Feather SHwfq7IH Bryllup Chic Jacket Women's Cloak Pels Cape Warm Noble Coat Real Feather SHwfq7IH
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
Sherpa Plus Kvinders Leather Foret Sz Jacket Moto Vælg Yoki Faux Sz farve TFtHwq
Elegant P483 12 Tweed 22 Usa Jakke Angora Jaeger 14 Uk Burgund Ull rrYpPqW
B969 Style Color Coat Chic Fit Hooded Slim Long Overknees Medium Kvinders Solid IqPyE1